Voorbeelden van ons vakmanschap

Een rieten dak heeft regelmatig onderhoud nodig om de levensduur en de kwaliteit ervan te behouden. Hoewel de frequentie van onderhoud kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zijn hier enkele situaties waarin onderhoud voor een rieten dak nodig kan zijn:

 

Periodiek onderhoud: Over het algemeen wordt aanbevolen om een rieten dak eens in de drie tot vijf jaar te laten inspecteren en onderhouden, zelfs als er geen zichtbare problemen zijn. Dit stelt een professional in staat om mogelijke problemen vroegtijdig te identificeren en te voorkomen dat ze ernstiger worden.

 

Na extreme weersomstandigheden: Als uw rieten dak is blootgesteld aan zware stormen, harde wind, hevige regenval, hagel of andere extreme weersomstandigheden, is het verstandig om het dak te laten inspecteren op eventuele schade. Zelfs als er geen direct zichtbare schade is, kunnen er verborgen problemen zijn die reparatie of onderhoud vereisen.

 

Na lange perioden van droogte: Langdurige droogte kan leiden tot uitdroging en broosheid van het riet. Het is belangrijk om het dak te laten controleren op mogelijke schade of verzwakking van het materiaal. Indien nodig kunnen maatregelen worden genomen om de vochtigheidsgraad van het riet te herstellen.

 

Als er tekenen van schimmel, mos of algengroei zijn: Schimmel, mos en algen kunnen zich ontwikkelen op een rieten dak als het vochtig blijft. Deze organismen kunnen het riet beschadigen en de levensduur ervan verkorten. Als u tekenen van schimmel, mos of algengroei op uw dak opmerkt, is het belangrijk om het dak te laten reinigen en behandelen om verdere schade te voorkomen.

 

Bij beschadigingen of lekkages: Als u lekkages of andere schade aan uw rieten dak opmerkt, is het essentieel om zo snel mogelijk een professional in te schakelen voor reparatie. Het negeren van dergelijke problemen kan leiden tot verdere schade aan het dak en de structuur van het gebouw.

 


Direct uw klus inplannen

Wij zijn flexibel en kunnen snel voor u aan de slag. Bekijk onze agenda voor een beschikbare datum en plan zelf uw klus bij ons in! 

Plan mijn klus


Rieten dak voor verwijderen moslaag

Rieten dak na verwijderen moslaag en het opfrissen van de bovenste laag riet.Rieten dak met slijtage en schade na verloop van tijd

Rieten dak na reparatie van beschadigde delenRieten dak met schade aan de nok veroorzaakt door vogels

Rieten dak hersteld van schade aan de nokRieten dak met schade in de kiel

Rieten dak na reparatie van de aangetaste plekken